Activiteiten in de regio

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

 

In Herinneringscentrum Kamp Westerbork krijg je een beeld bij wat er in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Vanaf deze plek werden Joden gedeporteerd. Die geschiedenis is nadrukkelijk voelbaar door persoonlijke verhalen in tentoonstellingen en filmbeelden. Je kijkt naar tekeningen van spelende kinderen, je leest een briefje met een afscheidsgroet dat iemand uit de trein wierp. Het museum, het kampterrein, de beeldentuin; maak je op voor een indringend bezoek.

 

Bekijk de website

Wildlands Emmen

 

In Wildlands Emmen ben je zeldzaam dicht bij de natuur. Je ziet het, je hoort het, je voelt het en soms ruik je het. Oog in oog met een giraf, een overstekende pinguïn voorrang geven, op de hurken bij de prairiehondjes of het dwergezeltje een aai geven.....

Bijzondere ontmoetingen tussen mens en dier die een bezoek aan Dierenpark Emmen tot een onvergetelijke ervaring maken. Die extra dimensie bieden wij ook graag aan groepen en gezelschappen. Ook als de dagbezoekers al lang weg zijn en de dieren naar hun nachtverblijven zijn gebracht.

 

Bekijk de website

"Het Hemelriek"

 

In het mooiste stukje van Drenthe, midden in de bosrijke omgeving van Gasselte, vindt u Restaurant 't Nije Hemelriek. Bij veel mensen bekend als de perfecte plaats om 's zomers je handdoek op het zand neer te leggen en te genieten van zon, water en strand. Maar 't Nije Hemelriek biedt meer. Veel meer.

 

Bekijk website

Museumdorp Orvelte

 

Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland (volgens lezers van de ANWB Kampioen staat Orvelte in de top vijf). De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct: in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt!Een bezoek aan Orvelte is altijd de moeite waard. Of u nu met z'n tweeën of alleen komt, met familie, gezin of gezelschap, voor een schoolreisje of bedrijfsuitje.

 

Bekijk website

Het hunebedcentrum met het grootste hunebed te Borger

 

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

 

Bekijk website

Het China Lights Festival komt terug naar Emmen!

 

Rond het Chinees nieuwjaar worden er in China allerlei licht- en lantaarnfestivals gehouden. “De lantaarns die daarvoor worden gebruikt zijn van enorme omvang. Vaak metershoog en heel kunstig bewerkt met de nieuwste technieken en met prachtige materialen en mooie kleuren”. Het festival is volgend jaar van 15 januari tot en met 5 april te bezoeken. Voorafgaand aan het festival, van 11 tot en met 24 december, wordt er ook een kerstmarkt gehouden. Daar is te zien hoe Chinese kunstenaars de lichtkunstwerken maken.

 

Bekijk website

Het Boomkroonpad te Gasselte

 

Rondom Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Als een eekhoorn door de toppen van de bomen. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Hutten bouwen bijvoorbeeld, of broodjes bakken. Samen op speurtocht door het woud of met De Bospaardentram langs de mooiste plekjes van de boswachterij.

Het Boomkroonpad is ook startpunt van schitterende boswandelingen door boswachterij Gieten-Borger. Folders met een beschrijving van wat je onderweg tegen kunt komen liggen klaar. Breng ook een bezoek aan Het Houtvester Kuhn Huis. Naast een aansprekende presentatie over het bosleven en een boswinkel krijg je hier alle informatie voor een plezierige dag, middag of ochtend in het bos.

 

Bekijk website

Het openluchtmuseum Ellert en Brammert te Schoonoord

 

Het museum biedt een blijvende expositie over het vroegere leven en wonen in Zuidoost Drenthe. Zo kunt u zien hoe de mensen hier vroeger geleefd hebben in o.a. plaggenhutten en Saksische boerderijen. Ook is er een ouderwets schooltje, een oude welwaterput, een miniatuur kalkoven en zelfs een gevangenis.

Naast de vele bezienswaardigheden zijn er regelmatig demonstraties van oude ambachten o.a. een houtzagerij en smederij. Ook is er in het museum een prachtige verzameling van fossielen, ertsen, gesteenten en mineralen. De toegangsprijzen zijn laag, het parkeren is gratis en honden zijn aangelijnd toegestaan.

 

Bekijk website

De Beeldentuin te Gees

 

Dehullu Galerie en Beeldentuin ligt, als een waar paradijs, te midden van een weids en verstild landschap, in een der mooiste gedeelten van Drenthe. Op zeven hectaren grond is hier een tuin aangelegd met een zeer gevarieerde beplanting, alle soorten keurig van naam voorzien. Zo is er een slingerend bospad, met hier en daar verrassende doorkijkjes.

Er zijn uitgestrekte, soms glooiende gazons, af en toe onderbroken door grote ronde vijvers en pittoreske boomgroepen. Op sommige plaatsen specifieke tuinen met mooie collecties geraniums en grassen. Verspreid over het hele terrein noden gerieflijke bankjes en besloten schuilhutten uit tot een rustig beschouwend pauzeren, of een ongestoord gesprek.

 

Bekijk website

Het Drents Museum te Assen

 

Het Drents Museum is een schitterend museum dat zich richt op Archeologie in de brede zin des woords. Het is beroemd om zijn veenlijken (waaronder het meisje van Yde), de oudste boot ter wereld (de kano van Pesse) en internationale tentoonstellingen als The Mysterious Bog People (2004), Het Terracotta Leger van Xi an (2008) en Goud uit Georgie (2010). Daarnaast heeft het museum een grote collectie Art Nouveau en Art Deco en Hedendaagse figuratieve kunst.

Na de verbouwing (klaar najaar 2011) beschikt het museum ook nog over een prachtig interactief Kindermuseum, een uitgebreid Museumcafé en een nieuwe Museumwinkel.

 

Bekijk website

Royal Goedewagen te Nieuw-Buinen

 

Iedere traditie begint als iets nieuws. Een nieuwe richting, een nieuwe weg. Een traditie ontstaat door passie voor wat je maakt. Royal Goedewaagen maakt al bijna 400 jaar aardewerk met passie. Passie voor onze innovatieve ontwerpen, traditionele vormen en gedetailleerde handwerk. Passie van en voor de mensen die bij ons werken. En vooral voor ons eindproduct: kwaliteitskeramiek in al haar bijzondere verschijningsvormen.

 

Bekijk website

Het "Klooster" te Ter Apel

 

Ter Apel Anno 1465 ligt in het uiterste zuidoosten van de provincie Groningen op een beboste zandrug langs de eeuwenoude handelsroute van D-Münster i/W naar Groningen-Stad.

Voor doortrekkende reizigers en pelgrims was het klooster een plaats van gastvrijheid en toewijding. Hoewel accenten zijn verlegd, is Klooster Ter Apel tot op de dag van vandaag een ontmoetingsplaats gebleven.1

 

Bekijk website

Het "van Gogh Museum te Nieuw-Amsterdam"

 

Tijdens onze rondleiding en lezing in het Van Gogh Huis hoort u veel over Van Gogh zijn leven in Drenthe. Wij informeren u over de ongeveer 40 werken die hij in Drenthe heeft gemaakt en de 23 brieven die hij hier heeft geschreven. In 22 brieven aan zijn broer Theo en in één brief aan zijn ouders vertelt hij veel over zichzelf en over Drenthe.

Waarom komt hij naar Drenthe en wil hij hier blijven? Waarom loopt alles anders dan Vincent wil? Veel van deze informatie ontlenen wij aan de brieven die hij vanuit Drenthe schrijft. Vincent van Gogh is niet alleen een geniale schilder, maar is ook heel erudiet en drukt zich in zijn vele brieven ook heel beeldend uit.

 

Bekijk website

Het Veenmuseum te Bargercompas

 

Het Veenpark - voorheen het Veenmuseum - in Barger-Compascuum bij Emmen in Drenthe is geen attractiepark of pretpark met grote attracties (en wachtrijen) maar een gezellig familiepark rondom het thema veen. Met een speeltuin, restaurants en een openluchtmuseum met een oud plaggenhuttendorp en Bargermond waar ik woon. Met een school, bakker, kruidenier en vele andere bezienswaardigheden.

Vanaf 2009 kunt u via een speur & scan digitaal het thema park ontdekken. Maak ook een reisje in de trein die u naar de turfvelden brengt waar de turfsteker dagelijks turf steekt. Het turfschip vaart ook regelmatig, kijk op de kalender wanneer deze afvaart. De speeltuin is dit jaar vernieuwd met digitale spellen - actieve spellen die gebruik maken van de computer.

 

Bekijk website

Het gevangenismuseum te Veenhuizen

 

Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers. Veenhuizen is een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis, meer dan honderd rijksmonumenten en vijf gevangenissen die nog steeds in gebruik zijn. In dit moderne en interactieve museum ondekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen.

 

Bekijk website

Vesting Bourtange

 

Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.

 

Bekijk website

Arrangementenboerderij Nieuw Bleyendael

 

Dit is al jaren onze slogan ! Door onze ruime ervaring met verschillende soorten groepen, bieden wij U de mogelijkheid om uw arrangement op maat samen te stellen. Als u hier arriveert proef u meteen 100 jaar landbouwgeschiedenis. Een gids neemt u mee op een bijzondere wijze naar boeren in vroegere tijden.

 

Bekijk website

Plopsa Indoor Coevorden

 

Het allereerste Plopsa-park in Nederland is geopend! Dit attractiepark is gebaseerd op het succesvolle
Plopsa Indoor Hasselt in België en bevindt zich pal naast Center Parcs De Huttenheugte.

 

Bekijk website

Kabouterland te Exloo

 

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuk dagje uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

 

Bekijk website

Recreatiecentrum "Het Drouwenerzand" te Drouwen

 

'Het is een park is enorm overzichtelijk en onze kids vonden het geweldig. De meeste attracties mogen ze alleen in, sommigen moest opa mee. Voor een prijs de hele dag vermaak en je hoeft de portemonnee niet meer te trekken. Het was gezellig druk, maar lang hoefden we niet te wachten voor de attracties of het eten. Wij zullen dit seizoen zeker nog een keer vaker naar het park komen!'

 

Bekijk website

Wonderwereld te Ter Apel (reuzen en trollen)

 

Wonderwereld is een veelzijdig park dat kinderen een blik gunt in de fantasie- en de dierenwereld. Tijdens een tocht door het park maak je kennis met de natuur in de ontdekhoek en het insectarium. Je komt terecht in een fantasiewereld. Verder is er de speel- en vliegweide, het avonturenboompad waar je allerlei dieren kunt ontdekken en de uilenburcht waar je roofvogels kunt spotten. Er wordt dagelijks een roofvogeldemonstratie gegeven. Aan het eind bevindt zich een subtropische kas.

 

Bekijk website

Sprookjeshof te Zuidlaren

 

Welkom jongens en meisjes , dames en heren. Zijn jullie opzoek naar een dag vol spanning en plezier? Kom dan gezellig een dag bij het Sprookjeshof op bezoek, dat is genieten voor jong en oud.

 

Bekijk website