Direct reserveren ? Klik hier!

Mountainbike & Race

Mountainbiken is een fantastische sport voor jong en oud. Lekker actief bezig zijn, je zinnen verzetten en toch het team bij elkaar. Wilt u nader kennismaken met de snelst groeiende sport van Nederland? Dan is dit uw kans. Mooi weer of slecht weer, het is altijd perfect weer om te mountainbiken.

Alle dagen van de week kunt u met uw groep als aktiviteit onder begeleiding genieten van de verschillende routes. Afhankelijk van uw vaardigheden en conditie hebben we verschillende routes samengesteld. Fietsen kunnen door ons worden geregeld

Tevens bieden wij de mogelijkheid om na het mountainbiken te douchen en met elkaar te genieten van bv. een ' lunch' buffet of een diner. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze bowlingbanen, dit eventueel aangevuld met een barbecue of een buffet.

 

Vanzelfsprekend bent u individueel van harte welkom voor een weekend of een paar dagen er tussenuit. Uw mountainbike kunt u veilig afgesloten stallen. Afspuitmogelijkheden zijn aanwezig.

 

Mountainbiken routes

Op 2 kilometer van de Oringer Marke ligt de moutainbike route van Exloo, gelegen op de Drentse hondsrug in de boswachterij Exloo. De boswachterij bestaat uit productiebos en stormbos. Dit bos wordt zo genoemd omdat van de omgewaaide bomen de wortels nog gedeeltelijk in de grond vastzitten en hieruit de takken weer uitgroeien tot nieuwe bomen. Langs beide routes liggen vele grafheuvels. Deze heuvels zijn beschermde archeologische monumenten. Behandel deze heuvels met respect.

Aard van de route: De route begint bij het hunebed. Al snel rij je langs een ijsbaan. Na een lus rij je terug en kun je kiezen tussen een zandweg of het fietspad om even bij te komen. Dan fiets je langs een smal pad naar een open landschap aan de westzijde van de route.
Even voorbij de camping maakt een oud motorcrosscircuit deel uit van de route. Op dit 1,2 kilometer lange gedeelte kun je de stuurtechniek even flink oefenen. Natuurlijk kun je op dit technische gedeelte een aantal rondjes extra maken. Ook is het op dit punt mogelijk om via de verkortingsroute terug te keren naar het startpunt. Vervolg je route dan kom je terecht op landbouwpaden achter het dorp Ees, richting oostzijde van de route. Het hoogteverschil laat zien dat je hier op de Hondsrug bent. Echt uitdagend wordt het bij het nieuw aangelegde gedeelte bij de zandafgraving waar je flink op de pedalen moet. Via een zandhelling op het Hooge Veld rijd je nu terug naar Exloo. Vervolgens rijden we naar het antrekkelijke hunzebos. Een kleine maar aantrekkelijke lus. De lus begint met twee klimmetjes en een kleine downhill. Daar gaat de route verder over een steil spoor naar het riviertje de Hunze. Door het veengebied blijft het water hier langer liggen dan op het zand van de noordelijke lus.

Website: Fietsen Drenthe

Email: info@touristinfodrenthe.nl

Info: Biking Neighbours (0591-548094) of Recreatieschap Drenthe (0521-593210)

Extra: Routefolders zijn te verkrijgen bij de Tourist Info punten (TIP's) in Drenthe.