Direct reserveren ? Klik hier!

Fietsen en Wandelen

Drenthe heeft ruim 2500 kilometer aan fietspaden. Veel van deze fietspaden hebben een recreatief karakter. U komt langs heidevelden, prachtige brinkdorpen, essen, uitgestrekte bossen, veel cultuurhistorische momenten zoals hunebedden, smeltwaterdalen, oude boerderijen, pingo’schaapskuddes, afgebakende natuurgebieden en vele musea. Vanaf Odoorn hebben we diverse routes voor u klaarliggen o.m. “de flintenroute” richting Borger en de hunebedden, de “ellertsveldroute” richting Schoonoord en Sleen met de reuzen Ellert & Brammert, “de Orvelte route”, richting museumdorp Orvelte, “de roldertorenroute” richting Rolde en Grolloo, de Kunstroute, richting de veenkoloniën met zijn vele cultuurhistorische kenmerken, “drentse bosroute” richting herinneringscentrum Westerbork. Om uw vakantie of weekend rustig te beginnen ligt voor u gereed de “Korte beentjes route” naar Theehuis poolshoogte en naar de schaapskudde van Exloo.
Fietsen zijn te huur bij het hotel. ( 7 versnellingen € 9.00 of elektrisch € 22.50) 

 

Fietstocht Orvelte

Vanuit Odoorn fietst u over het vroegere stuifzandgebied het Odoornezand en het Odoornerveld via de Kiel en de bossen van het Sleenerzand naar Orvelte, een schitterend Drents esdorp met een levend verleden. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan; geen asfalt of moderne straatlantaarns, maar prachtige oude boerderijen en monumentale panden en in plaats van auto's kunt u hier nog paard en wagen tegenkomen. Niet voor niets is dit monumentendorp door de lezers van de ANWB Kampioen uitgeroepen tot één van de vijf mooiste dorpen van Nederland. Via een mooie route door de bossen van Schoonloo, over een oude veenbrug, langs het zwarte water keert u terug naar Odoorn.

 

Fietstocht Drentse Bos

De route voert via Schoonloo, Elp, via de Ieberen, een prachtige plek met uitgestrekte bossen en heide, naar Westerbork. Hier vindt u naast de de grootste radiotelescopen van Europa ook het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In het Herinneringscentrum wordt stilgestaan bij de inktzwarte periode van 1940 tot 1945, toen vele duizenden onschuldigen vanuit Westerbork weggevoerd werden. Op het terrein van Kamp Westerbork vindt u diverse reconstructies en monumenten en een museum met een expositie over de geschiedenis van het kamp. Rode draad zijn de persoonlijke verhalen van mensen die via Kamp Westerbork zijn weggevoerd, maar ook van bewakers, treinbestuurders, buren en mensen die joden hielpen onderduiken of ontsnappen. Een indrukwekkend bezoek!

 

Fietstocht de Flinten route

Hondsrug en Rolderug zijn twee evenwijdige ruggen met daartussen het beekdal van het Voorste Diep en zijn bronriviertjes. Dit gebied heeft verrassend veel reliëf en schitterende vergezichten. Opvallend zijn de veldkeienpaden. In de winter zochten werkloze veenarbeiders veldkeien of dolven deze ‘flinten’ in de heide. Ook werden hunebedden tot flinten geklopt. Alles over hunebedden vindt u in ’t Flint’n Hoes te Borger. Daar is – vlak bij het grootste hunebed van Nederland (D27) – het Nationaal Hunebedden Informatiecentrum gevestigd. Aan deze route liggen veertien hunebedden. Vanaf Odoorn fietst u via de oude brinkdorpen Valthe, Exloo naar Borger. Valthe staat nog bekend om zijn oude brink met grote rietgedekte saksische boerderijen. Via de grens Zand en Veen fietst u naar Exloo met zijn schapen informatie centrum en schaapskudde. Vervolgens gaat u dwars door de bossen richting hunebed hoofdstad Borger. Vanuit Borger fietst u terug via  theehuis Poolshoogte met zijn prachtige uitkijktoren naar Odoorn.

 

Fietstocht de Ellertsveld

Rond 1850 was Zuidoost-Drenthe nog een van de weinige niet verveende gebieden in ons land: 25.000 ha moeras lag onaangeroerd. In de loop van de 20e eeuw werd het ontgonnen. In 1854 werd het Ellertsveld ontsloten door de aanleg van het Oranjekanaal. Veel arme mensen vestigden zich daarna in het venige heidegebied. Schoonoord is op deze wijze als ontginningskolonie ontstaan. Dankzij de veenderijen begon Emmen in de jaren twintig en dertig te groeien en als gevolg van de industrialisatie na de oorlog maakte het opnieuw een spectaculaire groei door: van dorp tot ‘stad’. De kerktoren van de oude dingspelhoofdplaats Sleen was vroeger een baken voor passerende reizigers, maar aanplant van productiebos heeft de toren aan het oog onttrokken. Vanuit Odoorn rijdt u via Schoonoord, Sleen, oud Aalden, Erm, Emmen, via het Valtherbos, Klijndijk deze mooie route terug naar Odoorn.

 

Fietstocht de Lofarroute

Deze bijzondere route voert dwars door de Lofarzone tussen Exloo en Buinen. Lofar is sinds 5 jaar de grootste radiotelescoop ter wereld en is ondergebracht in een prachtig verveend natuurgebied. Vanuit Lofar fietst u door het Hunzedal richting Drouwen en Gasselte naar het Boomkroonpad. Hier vindt u de expeditie "bossen op de hondsrug". Van hieruit gaat u verder richting de Keramiektuinen van Galerie Harwi in Eeserveen. Hier geniet u heerlijk in de prachtige tuin of op het terras van uw welverdiende rust. Via de achterweg fietst u terug naar De Oringer Marke. 

 

Fietstocht naar Wildlands

Niet met de auto maar op de fiets naar Emmen. Hier bezoekt u Wildlands of geniet u heerlijk van de stad of het nieuwe park waar het heerlijk vertoeven is wat is ondergebracht in de oude dierentuin. De terugweg gaat via het oranjekanaal en de zietak naar Odoorn. 

 

Bezoekers en/of gebruikers van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de op de site aangeboden informatie. Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.

https://www.route.nl/embedroute/928674?view=tile 


Emmenroute
Flinten Route
LOFAR-route
Orvelte Route
Ellertsveldroute

Wandelen

Wandelen door de geschiedenis van Drenthe

Tijdens deze wandelexpeditie, wandelen we van Odoorn naar Exloo en terug. Onderweg beleven we de bekende grafheuvel Eppies Bergie, de leewal, de katerdil, het smeltwaterdal in het Hunzebos en het grote molenveld. De tweede dag wandelen we naar theehuis poolshoogte (de bloedberg) door het schapenpark , langs het schoonmeer en genieten we van wat lekkers.

Bij aankomst koffie met een Drents Turfje
2 x logies
2 x uitgebreid ontbijtbuffet
2 x 3 gangen diner
2 dagen wandelroutes (10,15,20 of 30 kilometer per dag)
Gratis entree schapeninformatiecentrum in Exloo
Dorpswandeling ‘’dichter bij Odoorn’’
1 x gratis koffie met cake bij schutrups voetenspeciaalzaak.
1 x warme chocolademelk met slagroom bij theehuis Poolshoogte
Gratis gebruik van de Sauna

Vanaf 1 febr 2019  tot 29 mei 2019 €115.00 p.p.
Vanaf 29 mei 2019 tot 1 oktober 2019 €139.00 p.p.

 

Hier onder hebben we 3 wandelroutes geplaatst als PDF bestand. U kunt deze bestanden openen en uitprinten, zo heeft u mooie wandelroutes door Odoorn, Klijndijk, Exloo etc.

 

Bezoekers en/of gebruikers van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de op de site aangeboden informatie. Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.

 

Wandelen door Odoorn
5 Km Route
10 Km Route
15 Km Route
Archeologische Wandeling