Golf


In de mooie provincie Drenthe hebben een aantal 18- holes golfbanen, De Oringer Marke en Golfbaan Exloo hebben samen een leuk golfarrangement opgezet.

Het arrangement bestaat uit:

 • Koffie met drentse platkoek
 • Welkomstboekje met plattegrond van ons dorp
 • 2 Overnachtingen met ontbijt
 • 2 x 3 gangen keuze diners  
 • Doosje golfballen "Drenthe hotels"
 • Gratis Fietskaart van de Flintenroute
 • 1x Green fee Golfbaan Exloo
 • Prijs p.p. € 149.00

Golfbanen

 

Informatie golfbanen incl. prijzen greenfee's:

Golfpark Exloo

 

Golfpark Exloo is een openbare baan zonder GVB verplichting en daarmee voor een ieder toegankelijk.

De 18 holes golfbaan aan de Valtherweg is gelegen aan de rand van de Hondsrug met weidse vergezichten op de Hunzevallei. De fraai aangelegde golfbaan zorgt ervoor, dat u tijdens een sportieve inspanning, ontspannen kunt genieten van het prachtige Drentse landschap.

De holes zijn par 3, 4 en 5.

Prijzen greenfee's:

 • Dagkaart/Greenfee inclusief oefenfaciliteiten
 • 1e 9 noord (geel) € 25.00 per persoon
 • 18 holes noord/zuid € 30.00 per persoon

 

Golfpark Exloo
Valtherweg 27b,
Ingang Zoersedijk
7875 TA Exloo
www.golfparkexloo.nl 

Golfclub "De Semslanden" - Gasserternijveen

Afstand tot De Oringer Marke 18 km.

De parkbaan van Golfclub “de Semslanden” ligt verscholen in het prachtige verstilde Drentse landschap op de hellingen van de Hondsrug in de directe omgeving van Gasselte. Golfclub “de Semslanden” is op 26 november 1986 opgericht. Golfclub “de Semslanden” beschikt over een 18 holes Championshipcourse die in de wijde omgeving wordt geroemd voor zijn uitstekende kwaliteit en zijn schoonheid. Mooie vergezichten, bijzondere bunkers en strategisch geplaatste waterpartijen vormen een uitdaging voor iedere gevorderde speler en speelster.

Naast de 18-holes golfbaan bestaat het complex uit een drivingrange met 19 afslagplaatsen waarvan er 11 zijn overdekt. De drivingrange heeft een unieke lengte van ruim 300 meter en een breedte van ruim 100 meter. Naast de driving range is de “short game area” gelegen. Dit is een oefenterrein van maar liefs 10.000 m² speciaal ontwikkeld voor de korte slagen van het spel. Met een pitching green van meer dan 1.000 m² die wordt bewaakt door een drietal bunkers variërend in grootte en diepte is dit ideaal om het spel naar een hoog niveau te krijgen. Hier ligt ook een van de twee putting greens van meer dan 1.000 m². Naast deze faciliteiten beschikken wij ook over een 6 holes oefenbaan die varieert in lengte van 50 tot 110 meter. Deze sportieve accommodatie wordt gecompleteerd met een prachtig clubgebouw, voorzien van een uitstekend restaurant en een goede golfshop.

 

Prijzen greenfee's:

 • Maandag tm vrijdag € 45.00 per persoon
 • Weekend & feestdagen € 50.00 per persoon

 

Golfclub "De Semslanden"Nieuwe Dijk 1
9514 BX
Gasselternijveen
http://www.semslanden.nl/ 

Drentse Golfclub "De Gelpenberg" - Aalden

Afstand tot De Oringer Marke 16 km.

De Drentse Golfclub "De Gelpenberg" is een vereniging. Dit houdt onder meer in dat de faciliteiten van en voor de leden zijn. Mèt een gezonde exploitatie maar zònder winstoogmerk. Gastvrijheid bieden is daarvan een vanzelfsprekend onderdeel.

De baan van de Drentse Golfclub "De Gelpenberg" is een van de mooiste golfbanen in Noord-Nederland.


Prijzen greenfee's:

 • Leden met A of B status, aangesloten bij NGF vereniging € 50.00 per persoon
 • Overig € 60.00 per persoon

 

Drentse Golfclub "De Gelpenberg"
Gebbeveenweg 1
7854 TD Aalden
http://www.dgcdegelpenberg.nl/ 

Drentsche Golf & Country Club - Zeijerveen

Afstand tot De Oringer Marke 34 km

In de bosrijke omgeving van Zeijen, even ten noorden van Assen, ligt een uniek golfcomplex. met 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan is de Drentsche Golf & Country Club de grootste course van Noord-Nederland. Dit schitterende terrein, onderdeel van een groot open natuurgebied van 240 ha, ligt in een attractief landschap tussen akker en bospercelen, afgewisseld met fraaie eikenlanen. Maar liefst 140 ha hiervan is gereserveerd voor deze ongekend ruim opgezette golfbaan.

Een prachtige baan (ontworpen door Gerard Jol) met veel reliëf, ruimte greens en spectaculaire waterpartijen. De holes zijn zeer gevarieerd, niet alleen in lengte maar ook in moeilijkheidsgraad. Dit alles maakt de Drentsche Golf & Country Club een ware uitdaging voor iedere golfer.

Als gastspeler bent u uiteraard van harte welkom op de Drentsche Golf & Country Club. Het is raadzaam om vooraf de baanstatus en teesluitingen (link) op de homepage van deze website te raadplegen. Als gastspeler kunt u op bepaalde tijden van maandag t/m zaterdag een starttijd reserveren. Dit kan telefonisch via het secretariaat van de Drentsche Golf & Country Club of via www.ikgagolfen.nl. Dit is overigens niet noodzakelijk. Met de aanwezigheid van 27 holes wedstrijdbaan en 9 holes Par 3 baan zijn er voldoende mogelijkheden om te spelen. Voor de wedstrijdbaan is minimaal een Golfvaardigheidsbewijs vereist. De 9 holes Par 3 baan is toegankelijk met minimaal een aantoonbare baanpermissie. Zorg er altijd voor dat u uw geldige GVB/EGA Handicap pas kunt laten zien aan het secretariaat.


Prijzen greenfee's:

 • Maandag tm vrijdag € 42.50 per persoon
 • Weekend & feestdagen € 52.50 per persoon
 • Dagkaart ma-vr € 47.50 per persoon
 • Dagkaart za-zo € 57.50 per persoon

 

Drentsche Golf & Country Club
Ten Oeverstraat 13
9489 TH Zeijerveen
http://www.dgcc.nl/ 

Golfclub Havelte


De mooie 18-holes golfbaan met A-status van Golf Club Havelte ligt in Zuidwest Drenthe, tussen de dorpskernen Havelte en Uffelte. Aan de westkant het Holtingerveld, waar de schapen grazen. Ten oosten ligt het Uffelter Binnenveld, en de noord- en oostzijde van onze baan worden omsloten door het Uffelterzand met zijn hoogteveschillen en het Finse meertje.

Ruim 700 leden en veel gast-spelers maken gebruik van onze mooie golfbaan die in 1986 werd aangelegd. De eerste 9 holes zijn gesitueerd op een licht geaccidenteerd terrein met de uitstraling van een coulissenlandschap. De tweede 9 holes hebben een meer parkachtig karakter. Enkele waterpartijen en oude bomen verhogen de moeilijkheidsgraad. Er zijn nauwelijks omgevingsgeluiden; met een beetje geluk hoort u alleen het zingen van de vogels. Dichtbij het clubhuis vindt u de driving range en de pitching en putting greens.

Gasten zijn bij ons ‘members for a day’. Wanneer u van plan bent om bij ons te komen spelen, neem dan van te voren even contact met ons op. Indien er geen wedstrijden zijn, kunt u bij ons terecht (voor een indicatie van de baanstatus en baanbezetting, raadpleeg de kalender onder ‘baaninfo'). Wij kennen geen starttijden; als u aangeeft wanneer u komt golfen, kunt u de baan in. Voor of na uw ronde golf kunt u in ons restaurant of op het terras genieten van uw lunch, diner en drankje.

Wij willen u als gast - naast optimaal golfplezier - een sportieve en aantrekkelijke ‘beleving’ van de golfsport bieden.


Prijzen Greenfee's:

 • Leden met A of B status, aangesloten bij NGF vereniging € 52.50 per persoon
 • Overig € 57.50 per persoon

 

Golf Club Havelte
Kolonieweg 2
7971 RA Havelte
www.golfclubhavelte.nl

Bezoekers en/of gebruikers van deze website kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de op de site aangeboden informatie. Alle informatie is onder voorbehoud van prijswijzigingen, typefouten, vergissingen en marktontwikkelingen.